Studio4web, web hosting, registracija domena 

MATEJ ŽGALIN - Intervju Bk Dugo Selo

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

Od početaka bavljenja biciklizmom, Matej Žgalin pokazao je da ima volju, snagu i hrabrost prevladati najteže uspone, gudure i opasne spusteve na XC stazama diljem hrvatske.

Mi smo ga u klubu već prozvali našom nadom za zlato u kupu 2014 godine.

Klub: Matej, reci nam nešto o sebi. Kad si rođen, koju školu pohađaš, braća, sestre, roditelji?

Matej: Rođen sam 24.05.1998 godine u Zagrebu, kao mali već sam se počeo vezati za sport. Moj prvi sport bio je nogomet te nakon dugogodišnjeg bavljenja nogometom 'prebacio' sam se na brdski biciklizam. Zašto? Kako? Pa eto, jedan dan došao sam u biciklistički dućan Viva Sport po sajlu za kočnicu od bicikla, i tako se počeo sve više zanimati za biciklizam. Pohađam 1. razred srednje ekonomske škole u Ivanić Gradu. Imam mlađeg brata koji se također počeo vezati i natjecati u biciklizmu.

 Klub: Već smo ranijih godina imali prilike navijati za tebe na XC stazama u Hrvatskoj. Reci nam, koje si medalje osvojio 2013 godine i koju utrku najviše pamtiš?

Matej: Što se mojih rezultata tiče, u početku sam sam sebe iznenadio, sa osvajanjem postolja tj. 3. mjesta. Polako je moja rekreacija prelazila u ozbiljnije treninge, i mogu reći sada i profesionalno bavljenje brdskim biciklizmom. Jedni od mojih rezultata u 2013 sezoni su 3. mjesto na međunarodnoj utrci u Premanturi koju ujedno i najviše pamtim jer je to jedna od mojih najdražih utrka, onda bilo je tu i 3. mjesto u Vodicama, 2. mjesto u Kamniku u Sloveniji, 1.mjesto na Green Devilu, 2. mjesto na etapnom maratonu Parenzana te još dosta drugih utrka.

Klub: Zašto pamtiš baš tu utrku?

Matej: Premantura!! Hmmm.... pamtim je baš po toj predivnoj prirodi, a naravno i po tehnički zahtijevnoj stazi, također i po dobrom MTB timu koji smo bili složni tih dana u Premanturi.

Klub: Ove godine si već osvojio i nekoliko vrijednih priznanja pripremajući se za sezonu XC kupa?

Matej: Jesam, osvojio sam dosta medalja iz Ciklocross zimske lige, a u njoj sam trenutno vodeći sa 5 osvojenih medalja od 5 odvoženih utrka, još su mi dvije utrke Ciklocrossa ostale, koje neće utjecati toliko na moj ukupni poredak u toj ligi. Osvojio sam i treće mjesto na Nacionalnom prvenstvu Hrvatske u Ciklocrossu.

Klub: Planiraš li ove godine uz XC kup voziti i neka druga natjecanja i koja?

Matej: Da, planiram još sudjelovati i na triatlonskim utrkama te i na duatlon utrkama.

Klub: Već iz početnih rezultata ove godine vidimo da si zaista pripremljen za XC Kup 2014. Reci mi što očekuješ od sezone? Što misliš koja će utrka biti najvažnija ili najteža za tebe?

Matej: Da tu se slažem da, da sam pripremljen za ovu sezonu, iako još treba malo raditi. Pa ovak, ako se pripremaš i treniraš te ako se odrišeš i žrtvuješ ne postoji ta utrka koja bi bila teška.

Klub: Što misliš o konkurenciji? Ima li netko tko bi ti ove godine mogao oduzeti prvo mjesto u XC kupu? 

Matej: Hmm.. Pa ja se dovoljno odričem te žrtvujem za svoj sport i ne dopuštam da me poteškoće demotiviraju, te nastojim iz godine u godinu biti najbolji. Tako da mislim sigurno imam žestoku konkurenciju, ali o njoj ne nastojim previše razmišljati. Dolaze novi vozači, iz godine u godinu sve je više natjecatelja i sve je više onih s kojima se nisam utrkivao tako da vam i ne mogu baš previše reći o njima a niti znati što me sa strane konkurencije očekuje.

Klub: Naravno, uz svaki dobar sportski rezultat obično ide i podrška. Tko ti daje najveću podršku za bavljenje ovim sportom?

Matej: Naravno, podršku imam iz svih dijelova Hrvatske, ali najveću mi podršku daju moji roditelji i brat sa cijelom obitelji. Oni mi daju nadu i snagu za prije svake utrke i sigurno su velikim dijelom zaslužni za ostvarene rezultate. Osim mojih roditelja, veliku podršku uživam i od MTB team Adrenalina, BBK Šišmiš, BK Mura Avantura, te naravno BK DUGO SELO. Najveću podršku od strane kolega iz kluba primam od Mate Galića, Danijela Subotića i Dominika Dubravčića.

Klub: Što je sa ovogodišnjim izborom bicikala. Jesi li zadovoljan sponzorskim biciklima koje su iz GIANT HRVATSKE ustupili natjecateljima za ovu sezonu?

Matej: Naravno da sam zadovoljan jer to je ipak moj prvi sponzorski bicikl koji ću dobiti, to mi je još veća motivacija i poticaj za daljnje treniranje i za daljnje 'redanje' uspjeha. Stoga jedno veliko HVALA Giantu na biciklu koji će me ja se nadam poslužiti i 'slušati'.

Klub: Nadamo se da ćeš ostvariti ciljeve koje si sam sebi zadao ove sezone i napokon nakon godina treniranja napokon i osvojiti to zlato.

Matej: Hvala vam.

Klub: Što bi za kraj ovog intervjua želio poručiti svim entuziajstima koji vole biciklizam i koji možda tek kreću stopama kojima si prije nekoliko godina krenuo ti?

Matej: Samo cu reći da treba imati čvrstu volju i motivaciju te dobrog trenera, jer ako želiš puno postići puno toga se moraš i odreći, a to je lagodan način života, jer nije sve postignuto preko noći i nepostoji čarobni napitak koji će te dovesti do pobjede.

Nekoliko riječi koje ponavljam u glavi kad postane "čupavo": "Naučio sam se žrtvovati ustrajno trenirati, poboljšavati i ne dati poteškoćama da me demotiviraju. Želim biti najbolji, želim najviše mjesto na postolju i to me ohrabruje da dajem svakoga dana najbolje što mogu i da živim na način koji mi omogućava da budem na postolju. No i kada izgubim uvijek mogu sagledati pozitivnu stranu i pronaći motivaciju za daljnja poboljšanja, za ispravak pogrešaka".

  matej-zgalin-bk-dugoselo1.jpg matej-zgalin-bk-dugoselo2.jpg matej-zgalin-bkdugoselo3.jpg matej-zgalin-bkdugoselo4.jpg

NOVOSTI

Napisano 03/07/2018, 07:49
moderna-xc-jurilica-nova-orbea-oiz-jos-bolja-i-brza-moderna-xc-jurilica-duzi-okvir-povecan-meduosovinski-razmak-otvoreniji-kut-vilice-i-dva-modela-100-mm-i-120-mm-hoda-orbea-oiz-je-cistokrvna-full-suspension-xc-jurilica-koja-je-kompletno-redizajnirana-za-moderna XC jurilica   Duži okvir, povećan međuosovinski razmak, otvoreniji kut vilice i dva modela - 100 mm i 120 mm hoda. Orbea Oiz je čistokrvna full-suspension XC jurilica koja je kompletno redizajnirana za 2019. godinu kako bi postala...
Napisano 20/08/2019, 14:47
trek-checkpoint   Iako Trek nije bio među prvim proizvođačima na tržištu koji su ušli u sve popularniji svijet Gravel bicikala s Checkpoint modelom popunili su tu rupu.  Model Checkpoint ALR 5 imali smo prilike testirati u nedavnom...
Napisano 04/02/2013, 19:46
odlican-pocetak-sezone-xco-sijana U prvoj utrci ove sezone u Puli, u sklopu zimske lige, natjecatelji BK Dugo Selo ostvarili su odlične rezultate.  Po izuzetno zahtjevnoj stazi, uz veliku konkurenciju vozača iz Italije i Slovenije, naši su dečki pokazali da su i ove godine...

RACING TEAM

Tomislav Mažar
Tomislav Vukadin
Tomislav Batarilo
Ivan Robić
Dominik Dubravčić
Dragan Mikulić - Mika
Maja Mikulić
Mario Tašić
Ivana Mažar
Danijel Tomas
Matej Žgalin

SPONZORI